Tak oto wyglądała moja pita z nadzieniem z mięska drobiowego i sałatki :)
Składniki do farszu bo na ciasto znajdziecie wyżej:
1 podwójna pierś z kurczaka
przeprawa gyros
jarzynka
łyżka oliwy
pół główki kapusty pekińskiej
kawałek pora
ogórek zielony
pomidor
2 łyżeczki musztardy sarepskiej
3 łyżeczki majonezu
sól, pieprz
Pierś oczyścić pokroić na paseczki przyprawić według uznania przyprawa gyros i jarzynką podsmażyć na oliwie.
Sałatka:
Kapustę pekińską pokroić na małe kawałki, ogórka (ostrugać), pomidora również pokroić, por posiekać na drobno. Wszystkie składniki wrzucić do miseczki. W kubku wymieszać musztardę z majonezem i wlać do sałatki wszystko razem dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pitę nacinamy wzdłuż jednego z boków i nakładamy najpierw mięsko, a potem sałatkę.
Oczywiście można wykorzystać inne składniki ja wykorzystałam to co miałam w lodówce i jak dla mnie ok :))
Pyszności!!!! Natchnęłaś mnie do zrobienia u nas w domku, bo zabierałam się do tego od kilku tygodni :) Pozdrawiam Doris :D
OdpowiedzUsuń